Etiketter

tirsdag 1. februar 2011

Plutselegvottar og strikkealong

Eg har tenkt å prøve mykje nytt i 2011 på hobbyfronten. Denne bloggen er ein av tinga, syprosjekt på fine symaskina mi er ein og det starta jo bra med dei fine fargeklattane eg produserte på søndag og som har pynta opp i sofaen i vintermørket.


Eg har også tenkt å bli flinkare til å tørre å prøve meg på nye  håndarbeidsteknikkar ,og på å lage mønster sjølv. Dei tinga har eg gjort i dag, begge to. Eg klarte å kaste bort ein av to heimestrikka gode ullvottar til mi litle solstråle i helga. Og ullvottar må ein ha no i januar. Så då var det berre å finne fram strikkepinnar og lyseblått Abuelita tjukk merino frå Pickles.no og lage nye. Då strikka eg heilt utan oppskrift og resultatet blei veldig bra trur eg :) Eg valte å prøve meg å maskesting for å få saumlaus felling. Eg fann ei lenke til ein super how to-film hjå Pickles.no, den er super å lære det med. Berre husk å stramme godt! Og resultatet med maskesting på desse vottane blei kjempebra om eg i all beskjedenhet må få sei det sjølv ;)

 


Me får håpe solstråla likar dei i morgon :)


Den siste nye tingen eg skal skrive om i dag er at eg er med på ein strikkealong for første gang! Det er på hobbyboden. Den heiter kinderalongen.  Den har et tema for måneden, pluss strikke noe til seg sjølv, også kalla egostrikking. Målet er at ein skal minske litt på garnlageret, og har man en ufo man kan bli kvitt er det toppers. Temaet for januar var Huttetu så kaldt det er, eg frys på mine tær.  

Dei er strikka frå garnlageret mitt, av restegarn etter den Ville vesten i Pickles extra fine merino


Og ufoen?
Masteroppgåva mi, hurra!!!

1 kommentar: